السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
المقادير
عجينة العشر دقايق
2 كوب ماء دافئ
5 كوب دقيق منخول
معلقين صغيره خميره
ربع كوب سكر
نص ملعقه صغيره ملح
3 ملاعق كبيره حليب بودره
نص كوب زيت
الطريقه
نضع في الخلاط ( الماء و الخميره و السكر و الملح و الحليب و 2 كوب دقيق )
و نخلط لمدة دقيقتين
و نضع الخليط في الوعاء و يترك ليختمر لمدة ساعه او 45 دقيقه
ثم نضيف الزيت و باقي الدقيق و نعجن كويس جدا حتي تتكون عجينه طريه و لا تلتصق بالاناء و تلتصق باليد قليلا
و تترك لتختمر مره اخري لمدة ساعه او حتي تتضاعف حجمها
يرش السطح بالدقيق و تفرد قطعه من العجين لتشكيل الفطاير
تفرد بسمك اقل من سم و يجب ان لا تكون رقيقه و تقطع دوائر
و نضع الحشوه بالوسط
الحشوه ( استخدمت جبنه حلوم مبشوره مخلوطه بالجبن المتزريلا و رشه بقدونس مفروم )
و تقفل من الاطراف و يترك الوسط مفتوح
و ترص في صينيه مدهونه بالزيت
و ندهن السطح باحليب و ترش بالسمسم
تترك ترتاح لمدة 10 دقائق و تخبز بالفرن الساخن مسبقا
علي درجة حراره عاليه حتي تحمر من اسفل ثم من اعلي
و تقدم ساخنه
شوفوا كيف من الداخل هشه و طريه
و البيتزا
نفرد جزء من العجين في صينية البيتزا المدهونه بالزيت
و نضع صلصة البيتزا ( جاهزه او تعمليها بالبيت بصله مقطعه صغير و تقلب بشوية زيت عالنار و نضع علبة طماطم مقطعه و نقلب المزيج عالنار و رشة اوريجانو و ريحان مجفف و ملح و معلقه كبيره صلصة طماطم و تترك حتي تتسبك و تستخدم )
و نضع رشة جبنه خفيفه ( استعملت جنبه متزريلا + جبنه فريكو بالاعشاب مبشوره )
ثم نضع الاضافات اللي تحبي زيتون اسود شرائح و شرائح نقانق و مشروم و فلفل أخضر
و اخيرا رشه وفيره من الجبن
و تدخل الفرن حتي النضج من تحت فقط و تسيح الجبن من اعلي
و بالهنا و العافيه
المقادير
عجينة العشر دقايق
2 كوب ماء دافئ
5 كوب دقيق منخول
معلقين صغيره خميره
ربع كوب سكر
نص ملعقه صغيره ملح
3 ملاعق كبيره حليب بودره
نص كوب زيت
الطريقه
نضع في الخلاط ( الماء و الخميره و السكر و الملح و الحليب و 2 كوب دقيق )
و نخلط لمدة دقيقتين
و نضع الخليط في الوعاء و يترك ليختمر لمدة ساعه او 45 دقيقه
ثم نضيف الزيت و باقي الدقيق و نعجن كويس جدا حتي تتكون عجينه طريه و لا تلتصق بالاناء و تلتصق باليد قليلا
و تترك لتختمر مره اخري لمدة ساعه او حتي تتضاعف حجمها
يرش السطح بالدقيق و تفرد قطعه من العجين لتشكيل الفطاير
تفرد بسمك اقل من سم و يجب ان لا تكون رقيقه و تقطع دوائر
و نضع الحشوه بالوسط
الحشوه ( استخدمت جبنه حلوم مبشوره مخلوطه بالجبن المتزريلا و رشه بقدونس مفروم )
و تقفل من الاطراف و يترك الوسط مفتوح
و ترص في صينيه مدهونه بالزيت
و ندهن السطح باحليب و ترش بالسمسم
تترك ترتاح لمدة 10 دقائق و تخبز بالفرن الساخن مسبقا
علي درجة حراره عاليه حتي تحمر من اسفل ثم من اعلي
و تقدم ساخنه
شوفوا كيف من الداخل هشه و طريه
و البيتزا
نفرد جزء من العجين في صينية البيتزا المدهونه بالزيت
و نضع صلصة البيتزا ( جاهزه او تعمليها بالبيت بصله مقطعه صغير و تقلب بشوية زيت عالنار و نضع علبة طماطم مقطعه و نقلب المزيج عالنار و رشة اوريجانو و ريحان مجفف و ملح و معلقه كبيره صلصة طماطم و تترك حتي تتسبك و تستخدم )
و نضع رشة جبنه خفيفه ( استعملت جنبه متزريلا + جبنه فريكو بالاعشاب مبشوره )
ثم نضع الاضافات اللي تحبي زيتون اسود شرائح و شرائح نقانق و مشروم و فلفل أخضر
و اخيرا رشه وفيره من الجبن
و تدخل الفرن حتي النضج من تحت فقط و تسيح الجبن من اعلي
و بالهنا و العافيه